Zoeken

Marokko: collectieve rouw na verkrachting en dood tienermeisje

22 september 2022 - 23:00 - Marokko

©

Marokko was dinsdag in collectieve rouw na de dood van de 14-jarige Meriem. Ze stierf ten gevolge van een illegale abortus na te zijn verkracht.

Op dinsdag 20 september heeft Marokko een dag van collectieve rouw gehouden naar aanleiding van de dood van de 14-jarige Meriem. Zij werd verkracht in Midelt in de gemeente Boumia en stierf als gevolg van een illegale abortus. Een tragedie die het hele land heeft verontwaardigd, te beginnen met organisaties voor mensenrechten en kinderbescherming. Zij stellen de feiten aan de kaak en roepen de overheid op de "onrechtvaardige" wetgeving aan te passen, meldt Hespress.

Lees ook: Dood Marokkaans meisje (15) doet debat over abortus heropleven

Het idee voor een collectieve rouwdag kwam van de beweging Hors-la-loi. Ze staat bekend om haar standpunt ten gunste van de individuele vrijheden. “Om haar niet te vergeten en ter nagedachtenis aan Meriem organiseren wij een dag van collectieve rouw om haar familie en dierbaren te steunen," schreef de beweging.

Aan de deelnemers werd gevraagd een paar woorden op sociale media te posten ter nagedachtenis aan Meriem, door de hashtag (#Meriem) te gebruiken of de voor de gelegenheid ontworpen afbeelding te posten."We zullen je blijven herinneren #Meriem, en terwijl we je in onze gedachten houden, hopen, bidden en vechten we voor een betere toekomst voor alle Marokkaanse kinderen", aldus de organisatie.

Lees ook: Arts leidde illegaal abortusnetwerk in Meknes

Abortus wordt in Marokko streng bestraft. Familieleden van het slachtoffer, waaronder de moeder, zijn overigens in de zaak aangeklaagd. De tragische dood van het jonge meisje heeft het oude debat over abortus en een radicale hervorming van het wetboek van strafrecht weer doen oplaaien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team