Zoeken

TUI beschuldigd van "verpesten" vakantie Marrakech

12 augustus 2022 - 21:00 - Wereld

©

Een Britse man en zijn gezin die met een vlucht van TUI in Marrakech aankwamen, bleek hun bagage verloren te zijn. Het gezin beschuldigt de luchtvaartmaatschappij ervan hun droomvakantie te hebben verknoeid.

De 55-jarige Peter Mowbray vloog op 1 augustus van Manchester Airport naar Marrakech om zijn 30-jarige huwelijksverjaardag te vieren met zijn vrouw en zoon. Het trio had een aantal onvergetelijke ervaringen gepland, waaronder een ballonvaart boven de woestijnen van Marokko en een bezoek aan de op één na hoogste waterval van Afrika, meldt Lancashire Live. Eenmaal in Marrakech vielen al hun plannen in duigen. En met reden: de roze gestippelde koffer met de kleren van Peters vrouw, jurken voor andere gelegenheden, de belangrijkste vakantie-outfit van de vader en alles wat ze verder nog nodig hadden, was verdwenen.

Lees ook: Passagier die wraak nam op Vueling na missen bruiloft in Marokko veroordeeld

"Ik moest elke avond hetzelfde hemd aantrekken, het met de hand wassen en het te drogen hangen," klaagt de 50-jarige. "Ik was beschaamd. Het was een heel mooi hotel en ik wilde er niet uitzien alsof ik elke dag dezelfde kleren droeg". Peter stelt dat hij contact had opgenomen met TUI om zijn koffer terug te krijgen, tevergeefs. "Ze vertelden ons dat ze de koffer niet konden vinden en dat als ze hem vonden ze hem mee zouden nemen op de eerstvolgende beschikbare vlucht. Ze vertelden me verschillende dingen, precies wat ik wilde horen," meldt hij.

Pas toen Peter terugkwam van vakantie, kon hij zijn koffer terugvinden op de luchthaven van Manchester. Hij vertelt dat hij een man zag met een karretje met zijn koffer erop. "Ik rende opgewonden naar hem toe en zei ’Dat is mijn koffer’."

Lees ook: Brits koppel onder vuur na luxe reis met privéjet naar Marrakech

De koffer had geen veiligheidsetiket en er was geen aanwijzing dat hij voor vertrek was doorzocht. "De koffer werd in Manchester achtergelaten, ook al vertelden ze me dat ze niets konden vinden," voegde hij eraan toe. "Alles wat ik van mensen vraag is eerlijkheid. We hebben veel geld betaald voor deze vakantie en het moest de vakantie van onze dromen worden," zegt Mowbray. De luchtvaartmaatschappij bood hem 75 pond compensatie, maar dat was niet genoeg om zijn woede te bedaren. "Ik wil dat ze me uitleggen waarom ze tegen me gelogen hebben en waarom ze me naar een vakantieoord hebben laten vliegen voor een vakantie waar ik zonder kleren kwam te zitten."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team