Zoeken

Man wil Franse staat aanklagen nadat vakantie in Marokko wordt geannuleerd

2 augustus 2022 - 21:10 - Wereld

©

Een Fransman werd gedwongen zijn gezinsvakantie in Marokko te annuleren wegens het ontbreken van een paspoort. Hij is zo boos dat hij van plan is de Franse staat aan te klagen.

"We hebben gepland om aanstaande dinsdag 2 augustus een vlucht van Perpignan naar Marrakech te nemen om met ons gezin de geboorte van onze dochter Jade te vieren," verklaarde Alain Chomel aan La Dépêche du Midi. "Maar het paspoort van Ines, de dochter van mijn vrouw, is nog steeds niet aangekomen. Het ligt sinds 25 juli bij de nationale drukkerij en de productietijd is 10 tot 15 dagen. We zullen onze reis en ons feest moeten afzeggen..."

Lees ook: Spanje weigert visum aan zieke peuter Ayoub

Op 9 juni jongstleden heeft Alain Chomel bij het bureau van de burgerlijke stand te Castelnaudary een aanvraag tot hernieuwing van het paspoort ingediend. Het dossier is compleet en volgt de normale procedure. Het expertisecentrum CERT zal echter vragen om een verklaring van scheiding en de alternatieve voogdij voor Inès. Het gemeentehuis van Castelnaudary heeft de ouders van het meisje niet op de hoogte gebracht. Toen hij maar geen afspraak kreeg om het paspoort op te halen, heeft Alain Chomel contact opgenomen met de gemeentediensten. Deze hebben hem op de hoogte gebracht van de situatie. Hij slaagde erin hen het ontbrekend document zo snel mogelijk te bezorgen, maar het paspoort werd opgehouden bij de nationale drukkerij.

Lees ook: VS weigert visum aan Marokkaanse topatleet

"Hoe is het mogelijk dat de procedures steeds meer geautomatiseerd worden en de wachttijden steeds langer zijn? Nu blijkt de staat niet in staat te zijn om de betrokken dienst te verlenen, terwijl de kosten hoog blijven", klaagt de inwoner van Carcassonne. Hij werd gedwongen zijn vakantie in Marokko te annuleren. Naast de morele schade zal hij ook een aanzienlijke financiële schade lijden. Hij krijgt geen terugbetaling voor de vliegtickets of de in Marokko gemaakte kosten voor hun vakantie van drie weken en voor het feest, die op iets meer dan 5000 euro worden geschat. Alain Chomel is niet van plan dit te laten gebeuren. "Ik ga de Staat aanklagen," zegt hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team