Zoeken

Klanten Marokkaans restaurant lopen voedselvergiftiging op

7 augustus 2022 - 16:20 - Wereld

©

In het Franse Saint-Quentin liep een groepje reizigers, net voor hun vakantie, een voedselvergiftiging op na in een Marokkaans restaurant te hebben gegeten.

De reizigers besloten vrijdag samen een couscous te eten in het restaurant in de Raspail Straat in Saint-Quentin. De helft van de groep werd plots ziek, met symptomen als misselijkheid en overgeven. "Een persoon moest plots overgeven, gevolgd door een tweede en een derde," vertelt één van de slachtoffers aan L’Aisne Nouvelle. "We vroegen hulp aan een brandweerteam dat toevallig voorbij reed."

Lees ook: Marrakech: 9 leden zelfde familie naar ziekenhuis door sandwich

Uiteindelijk moesten 14 ambulances worden ingezet om de 21 slachtoffers, waaronder een 62-jarige vrouw, naar het ziekenhuis af te voeren. De vrouw werd op de spoedafdeling opgenomen.

Azhar Brahim, eigenaar van het restaurant, reageerde verrast op de zaak. "Er waren klanten van de groep die een tajine namen en geen couscous, toch werden ook zij ziek. Ik belde ook andere klanten die niet tot de groep behoorden en die hebben niets gehad. Ik wacht op het antwoord van de artsen en de analyses van de mensen die ziek werden", zegt hij.

Lees ook: Marokko: opgelet met wat je op het strand eet

Volgens de brandweer gaat het wel degelijk om een voedselvergiftiging. Franceinfo meldt dat ook werd gecontroleerd of er een gaslek was, wat niet het geval bleek te zijn. Bij de vrouw die op de spoedafdeling werd opgenomen, werd een voedselvergiftiging bevestigd.

Bladna.nl