Zoeken

Lichaam dood gevonden Marwane naar Marokko gerepatrieerd

5 december 2022 - 07:00 - Wereld

©

Het stoffelijke overschot van de 25-jarige Marwane Souidi, die in een plastic koffer in het Franse Rouen werd aangetroffen, werd naar Marokko gerepatrieerd na het djanazah-gebed op vrijdag. Ondertussen zijn rechercheurs nog steeds bezig met het onderzoeken van de moord, die door een vriend van het slachtoffer zou zijn gepleegd.

Het djanazah-gebed voor Marwane Souidi werd vrijdag gehouden in de moskee van Aulnay-sous-Bois, meldt L’Oise-Hebdo. Het lichaam van de jonge Marokkaan werd vervolgens naar Marokko gerepatrieerd. Marwane was "een discreet iemand, die geen conflicten had met andere mensen", zegt een familielid. Hij verzekert dat de jongeman geen "delinquent" of "vechtersbaas" was.

Lees ook: Lichaam vermiste Marwane gevonden in Frankrijk

Sinds de arrestatie van de hoofdverdachte, zijn 31-jarige vriend Jérémy Baraquin, passeerden verschillende versies over Marouane de revue. In een verklaring aan de gerechtelijke politie van Evry, vertelden meerdere getuigen dat de twee jongemannen elkaar kenden van het uitgaansmilieu en meer bepaald van rave parties, waar vaak synthetische drugs worden geconsumeerd. "Marwane bezocht geen rave parties, zoals men beweert. Er word van alles en nog wat gezegd," reageerde Zakia, de tante van het slachtoffer op de set van televisieprogramma TPMP. Begin november vertelde Naïm nochtans aan Le Figaro dat zijn oudere broer graag feestte. De onderzoekers werken aan de opheldering van de moord.

Lees ook: Repatriëring Marokkanen die bij verkeersongeluk in Spanje omkwamen

Op 24 november werd het levenloze lichaam van de 25-jarige Marwane Souidi uit Lagny-le-Sec gevonden in een plastic koffer in een liftkoker in Rives-en-Seine bij Rouen. Zijn familie had hem op 21 september als vermist opgegeven. Hij verdween na de avond te hebben doorgebracht met zijn vriend Jeremy B. in Arpajon.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team