Zoeken

Jamal, 2 jaar geleden ontvoerd in Marbella, nog steeds vermist

29 september 2022 - 09:00 - Wereld

©

De politie zoekt nog altijd naar de 31-jarige Jamal, een Nederlander van Marokkaanse afkomst, die in de nacht van 22 augustus 2020 in Marbella werd ontvoerd. Het slachtoffer keerde met zijn vrouw en vijf kinderen terug van een etentje tijdens hun vakantie in de stad.

Jamal en zijn gezin waren in een Mercedes-AMG G-Klasse op de terugweg van een restaurant in Puerto Banús. Daar hadden ze gegeten, toen ze op de hoek van de Avenida del Prado en de Calle Paris werden onderschept door twee andere voertuigen. Acht mannen in politie-uniformen stapten uit de twee voertuigen. Jamal dacht met echte politieagenten te maken te hebben en draaide het raam naar beneden. Hij werd daar met een geweerkolf neergeslagen, uit het voertuig gesleurd en voor de ogen van zijn vrouw in elkaar gemept voordat hij in één van de voertuigen werd geduwd.

Lees ook: Jamal anderhalf jaar na ontvoering in Marbella nog steeds vermist

Sinds zijn ontvoering heeft zijn vrouw niets meer van hem gehoord. De ontvoerders hebben geen contact met haar opgenomen of losgeld geëist. Speurders hebben later zijn beschadigde mobiele telefoon gevonden in een ontziltingsinstallatie in Marbella, niet ver van de snelweg A-7. Het gezin van Jamal is wanhopig omdat ze niet weten of hij nog in leven is. Volgens de politie houdt zijn ontvoering verband met drugshandel. Daarom is de zaak overgedragen aan de afdeling drugsbestrijding en georganiseerde misdaad van de Costa del Sol (Udyco).

Speurders hebben een link gevonden tussen deze zaak en een andere zaak die verband houdt met een Franse criminele organisatie in Benalmádena en betrokken is bij drugshandel. Gebaseerd op een geluidsopname in een auto van één van de verdachten, denken de onderzoekers dat het Jamal zou kunnen zijn. De verdachte wisselde enkele woorden met een andere man waarbij hij keek naar een persoon waarvan de beschrijving overeen leek te komen met Jamal, "een Marokkaan uit Nederland" die "veel auto’s" in de luxe klasse bezat, waaronder een "Mercedes Mansory G-Klasse, zwart en geel, herkenbaar".

Lees ook: Nederlandse handlanger Said Chaou in Marbella ontvoerd

In een andere geluidsopname van 23 augustus, de dag na de ontvoering, nam een zogenaamde vriend van Jamal contact op met één van de verdachten met de vraag naar de verblijfplaats van de Nederlander. Zijn gesprekspartner zei niets te weten over zijn verdwijning, maar vertelde dat hij in een villa was waar alleen "moordenaars" verbleven. Onderzoekers volgden dit spoor en doorzochten de betreffende villa in Nueva Andalucía. Er werden vijf Fransen van Noord-Afrikaanse afkomst aangehouden, maar er werden geen aanwijzingen gevonden die naar Jamal konden leiden. De familie is overweldigd door de gebeurtenissen en vindt het betreurenswaardig dat alles op een "dood spoor" is uitgelopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team