Zoeken

Tetouan krijgt nieuwe zone voor bedrijfsactiviteiten

23 maart 2022 - 15:40 - Economie

©

De stad Tetouan krijgt een nieuwe zone voor economische activiteiten. De zone draagt bij tot de versterking van de industrie en zal tegelijk de problemen van smokkel in de hele regio helpen verlichten.

Concreet zal het project zorgen voor werkgelegenheid voor jongeren uit de regio die op zoek zijn naar ruimte om activiteiten op te kunnen starten. Tegelijk wordt het aanbod van infrastructuur versterkt en wordt de aantrekkelijkheid voor particuliere investeerders hiermee groter, meldt L’Économiste.

Lees ook: Tanger Med Zone: 28 nieuwe bedrijven in 2021

De toekomstige zone zal de zeer beperkte economische en industriële infrastructuur van de provincie Tetouan versterken, aldus de krant. De regio telt nu drie zones voor bedrijfsactiviteiten, één in Martil, de zone Tetouan Park die in 2018 in gebruik werd genomen en ten slotte de activiteitenzone van Fnideq.

Lees ook: Fnideq: eerste ondernemers verwelkomd in economische zone

Tetouan Park werd in februari jongstleden geopend. In het kader van de vrijhandelsregeling is het mogelijk om daar levensmiddelen, cosmetica en andere producten in te voeren. Daarna kunnen ze worden ingeklaard en op Marokkaans grondgebied worden verkocht.

Bladna.nl