Zoeken

Tanger Med Zone: 28 nieuwe bedrijven in 2021

3 maart 2022 - 11:40 - Economie

©

Het industriële platform Tanger Med sloot 2021 af met 28 nieuwe industriële projecten die goed waren voor een totale investering van bijna 1,2 miljard dirham en 4400 nieuwe banen.

Het gaat volgens L’Économiste onder meer om de Lisi Group, een leider op het gebied van het ontwerp en de productie van assemblage-oplossingen, Sonofet, een Marokkaanse groep die gespecialiseerd is in de productie van thermische isolatiepanelen in XPS en plastic, en tenslotte Boa, een marktleider in de bandenproductie.

Lees ook: Kledingbedrijven verhuizen van China naar Marokko

Deze ondernemingen werden echter in de schaduw gesteld door andere investeerders die voor de industriezones van Tanger Med kozen, zoals Nippon Express, TE Connectivity, Indore of zelfs Siplas.

In de logistieke zone van de haven Tanger Med vestigden zich ook acht nieuwe bedrijven, waaronder GEFCO, Dachser, TE Connectivity en APTIV. Deze projecten hielden met name de opening in van 40.000 m² geavanceerde magazijnen voor toeleveranciers, speciaal bestemd voor de logistiek in de automobielsector.

Lees ook: Marokko: 80.000 bedrijven gered van faillissement

De omzet van de zone bedroeg 92 miljard dollar, een stijging met 26% ten opzichte van het voorgaande jaar, met particuliere investeringen uit 14 landen, waaronder Marokko, Tunesië, België, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, de Verenigde Staten, Italië, Ierland, Niger, China, Portugal, Japan en Duitsland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team