Zoeken

Ikea opent in juni nieuwe winkel in Marokko

5 april 2022 - 20:20 - Economie

©

Het toonaangevende Zweedse meubel- en decoratiebedrijf Ikea bereidt de opening voor van een tweede winkel in Marokko, om bereikbaarder te zijn voor duizenden huishoudens.

Ikea wil bereikbaarder zijn voor haar klanten en is daarom van plan in juli 2022 een nieuwe winkel te openen in de provincie Tetouan, binnen de commerciële zone van Tanger Med, meldt L’Economiste. Volgens SYH, de onderneming die eigenaar is van de Ikea franchise in Marokko, ligt het project in de lijn van het ontwikkelingsplan van het merk in de afgelopen vijf jaar. Dat plan leidde tot de lancering van Ikea Zenata, maar ook van de verschillende pop-up winkels, evenals de nieuwe winkelformule in de Morocco Mall in Casablanca en de e-commerce site.

Lees ook: Ikea lanceert Marokkaanse collectie

In totaal zullen er in de regio 500 directe banen en 1000 indirecte banen worden gecreëerd. De financieringskosten van het project worden geraamd op 400 miljoen dirham en de toekomstige winkel zal worden gebouwd op een oppervlakte van 16.100 m².

Lees ook: Ikea nu ook in Morocco Mall

De winkel zal bestaan uit een showroom van 3700 m², een markthal van 3450 m², het eerste restaurant van Ikea met terras, dat plaats biedt aan 250 personen, en een tentoonstellingsruimte van 500 m² met een glazen dak, waar het assortiment buitenmeubelen het hele jaar door zal worden tentoongesteld. Tanger Med is een partner in het project.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team