Zoeken

Nieuwe economische activiteitenzone in Nador in project

9 juli 2022 - 20:20 - Economie

©

In het kader van de nationale strategie voor de ontwikkeling van de regio’s, krijgt ook de stad Nador binnenkort een eigen vrije zone. Het project moet een nieuwe impuls geven aan de economische en industriële activiteit in het oostelijke deel van Marokko.

De nieuwe zone zal worden gebouwd op een oppervlakte van 1500 hectare en omvat de bouw van een industriële zone, bestaande uit een grote haven en een commerciële, industriële en logistieke pool, meldt Aujourd’hui le Maroc.

Lees ook: Fnideq concurreert met Sebta en trok al 60 bedrijven aan

Het doel is de gehele regio op economisch en industrieel niveau om te vormen om een nieuwe dynamiek op gang te brengen in het oosten van Marokko. Daarnaast moet er ook werkgelegenheid gecreëerd worden voor jongeren in de regio, aldus dezelfde bron.

Lees ook: Miljarden voor nieuwe industriezones in Tanger-Tetouan-Al Hoceima

Volgens de verantwoordelijken wordt het eerste deel van het project ontwikkeld op een oppervlakte van 600 hectare. Het zal worden uitgerust van zodra de haven Nador West Med opengesteld wordt, in de loop van 2024. De technische studies voor de uitvoering van dit eerste deel zijn afgerond en er wordt momenteel werk gemaakt van het financiële deel.

Bladna.nl