Zoeken

Miljarden voor nieuwe industriezones in Tanger-Tetouan-Al Hoceima

7 april 2022 - 19:40 - Economie

©

Tijdens de 6ᵉ vergadering van zijn Raad van Bestuur heeft het Regionaal Investeringscentrum Tanger-Tetouan-Al Hoceïma (CRI) de aanleg aangekondigd van 14 nieuwe industriezones en zones voor commerciële bedrijven. De projecten zullen ongeveer 88.000 banen opleveren in de regio.

Op de bijeenkomst, die werd voorgezeten door Mohamed Mhidia, de Wali van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima, maakte de directeur-generaal van het Regionaal Investeringscentrum, Jalal Benhayoun, de balans op van de activiteiten van het CRI in de regio voor 2021. Het gaat onder meer om "de studie en planning van 14 nieuwe industriële en commerciële zones met een totale oppervlakte van 630 hectare. Voor dit project moet een budget van meer dan 2,7 miljard dirham worden vrijgemaakt. Hierdoor zullen op lange termijn meer dan 88.000 banen kunnen worden gecreëerd", aldus het CRI in een persbericht.

Lees ook: Tanger Med Zone: 28 nieuwe bedrijven in 2021

In hetzelfde persbericht staat dat vorig jaar 91 vergaderingen zijn gehouden. Gedurende deze vergaderingen werden 307 projecten goedgekeurd voor een totaalbedrag van meer dan 35 miljard dirham, een stijging met ongeveer 120% ten opzichte van 2020. "Deze projecten zullen uiteindelijk meer dan 155.000 vaste banen opleveren. De gemiddelde tijd die nodig is om investeringsdossiers te beoordelen, is gedaald van 28 dagen in 2020 tot 8,3 dagen vandaag", aldus hetzelfde persbericht.

Er werden in 2021 nog verschillende andere verwezenlijkingen verricht, waaronder de opstelling van de gids voor bedrijfsfinanciering en de organisatie van caravans die in de verschillende steden van de regio 30 haltes aandeden en meer dan 4000 projectpromotoren bereikten.

Lees ook: Marokko-Israël richten samen industriezones op

Op het einde van de zitting keurden de leden van de Raad unaniem alle resoluties goed die tijdens deze zitting werden ingediend, zo besluit het CRI-persbericht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team