Zoeken

Tetouan krijgt impuls met bouw nieuwe industriële zone

31 januari 2024 - 13:00 - Economie

©

Tetouan zal binnenkort een nieuwe zone voor economische activiteiten krijgen, wat een belangrijke impuls zal geven aan de lokale infrastructuur voor industriële en ambachtelijke activiteiten.

Dit project is ook bedoeld om nieuwe werkgelegenheidskansen te creëren voor de jongeren in de regio. De nieuwe zone wordt aangelegd in de wijk Coelma in Tetouan, langs de weg naar Oued Laou.

Lees ook: Al Hoceima bouwt industriezone voor cannabisverwerking

Het Agentschap voor de promotie en ontwikkeling van de noordelijke provincies, een regionale ontwikkelingsorganisatie, heeft onlangs drie aanbestedingen uitgeschreven voor de bouw van deze zone voor economische activiteiten. Het totale budget voor het project bedraagt 94 miljoen dirham. De werkzaamheden zullen in drie fasen worden uitgevoerd om de volledige zone te realiseren.

In de eerste fase van het project zal de focus liggen op de bouw van 60 commerciële en industriële eenheden, met een budget van 40 miljoen dirham. De tweede en derde fase, waarvoor tegelijkertijd aanbestedingen zijn uitgeschreven, omvatten respectievelijk de bouw van 47 en 33 eenheden, met budgetten van 32 en 22 miljoen dirham. De totale bouwperiode is geschat op 12 maanden, en de opening van de inschrijvingen staat gepland voor eind februari.

Lees ook: Miljarden voor nieuwe industriezones in Tanger-Tetouan-Al Hoceima

Het project voor de nieuwe zone voor economische activiteiten is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeenteraad van Tetouan en het Agentschap voor het noorden. De zone zal verschillende fabrieken van uiteenlopende oppervlaktes huisvesten, die actief zijn in diverse sectoren zoals logistiek, ambachten en dienstverlening.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team