Zoeken

Fnideq: eerste ondernemers verwelkomd in economische zone

15 februari 2022 - 15:00 - Economie

©

Op zaterdag 12 februari heeft de economische zone van Fnideq haar eerste bedrijven verwelkomd tijdens een bezoek van Mohamed Mahidia, de wali van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima.

De nieuwe economische zone Fnideq (ZAEF) verwelkomde 53 ondernemers die waren geselecteerd na een oproep in juni vorig jaar tot het indienen van een aanbestedingsdossier om zich in de opslagplaatsen te vestigen, zo meldt persagentschap MAP.

Lees ook: Fnideq Free Zone deze maand van start

Deze zone, die bedoeld is om de economische gevolgen van het einde van de smokkel met Sebta op te vangen, vergde een investering van meer dan 200 miljoen dirham. Het gebied maakt deel uit van het sociaal-economisch ontwikkelingsprogramma van de provincie Tetouan en de prefectuur M’diq-Fnideq.

Lees ook: Ondernemers uit Sebta investeren in Fnideq

ZAEF "is het resultaat van een partnerschap dat in februari 2020 tussen verschillende ministeries is ondertekend en moet meer dan 1000 permanente en directe banen en ongeveer 2000 indirecte banen opleveren, hetgeen een positief effect zal hebben op de handel in de regio", aldus Jaafar Mrhardy, directeur-generaal van het Regionaal investeringscentrum (CRI).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team