Zoeken

Logistieke zone Dakhla binnenkort werkelijkheid

10 januari 2022 - 11:40 - Economie

©

De regionale raad van Dakhla heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de urbanistische en technische studies van het project van de logistieke zone ’West Afrika Free Zone’. Bedrijven kunnen vanaf 26 januari een offerte indienen.

Verspreid over 45 hectare, krijgt de logistieke zone West Africa Free Zone stilletjes aan vorm. De toekomstige ontwikkeling zal meer dan 150 miljoen dirham kosten, meldt Aujourd’hui le Maroc. Volgens de projecteigenaar wordt met dit project de realisatie van een internationale handelszone beoogd om marktdeelnemers nieuwe perspectieven te bieden voor logistiek concurrentievermogen.

Lees ook: Soluna geeft nieuws over windmolen-blockchain project in Dakhla

Ook zal het de handelsstromen naar het Afrikaanse continent (met name Sub-Sahara Afrika) doen toenemen, een wereldwijde logistieke dienst tot stand brengen en de bestaande internationale handelszones in Afrika aanvullen. Marokko krijgt hierdoor ook de kans om zich in het centrum van de handel tussen West-Afrika, Europa en China te positioneren.

Aan het eind van de aanbesteding zal de gekozen onderneming de opdracht krijgen het architectonische aspect van het terrein uit te diepen, met het oog op de opstelling van een technisch dossier dat de ontwikkelaar in staat stelt om de volgende fasen van dit project op te starten.

Lees ook: Marokko: 500 miljoen dollar voor drie industriële zones (video)

De locatie die is gekozen om de nieuwe economische infrastructuur te huisvesten, bevindt zich in de Industrieel- Logistieke Zone (ZIL) die verbonden is met de haven van Dakhla Atlantic, gelegen in de plattelandsgemeente El Argoub, tegenover de nationale weg RN1. Het terrein van de logistieke zone maakt deel uit van het privédomein van de Staat, aldus de krant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team