Zoeken

Tetouan: grote afpersingszaak bijna opgelost

27 februari 2022 - 17:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten zijn dicht bij het stoppen van de praktijken van een crimineel netwerk dat zich specialiseert in het besmeuren en chanteren van verschillende prominenten in het noorden van het land, met name in Tetouan.

Op Facebook en via WhatsApp-nummers bedreigt en chanteert de criminele bende diverse functionarissen van verschillende instanties in het noorden van Marokko, vooral in de stad Tetouan, meldt Al Ahdath Al Maghribia, onder verwijzing naar goed ingelichte bronnen.

Lees ook: Casablanca: bankiers verduisteren 40 miljoen dirham

Volgens onderzoeken van de nationale veiligheidsdienst DGSN, in samenwerking met de forensische dienst van de politie van de Wilaya van Tetouan en de inlichtingendienst DGST, bedreigt het netwerk zijn doelwitten met de bekendmaking van compromitterende informatie over hen op sociale netwerken indien zij geen aanzienlijk geldbedrag overmaken.

Lees ook: Marokko: politie pakt netwerken voor cryptomunten aan, meerdere arrestaties

Het onderzoek zal binnenkort worden afgerond en de daders en medeplichtigen zullen worden gearresteerd, verzekert dezelfde bron, die ervoor waarschuwt dat ook nietsvermoedende personen hierbij betrokken kunnen zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team