Zoeken

Nador en Tetouan richten anti-gang brigades op

20 april 2022 - 11:00 - Marokko

©

De steden Tetouan, El Jadida en Nador hebben nu hun eigen anti-gang brigades (BAG). Zij zijn opgericht door de nationale veiligheidsdienst DGSN om de misdaadbestrijding te ondersteunen.

In een persbericht deelt de DGSN mee dat de nieuwe brigades zullen worden belast met de "uitbreiding van de middelen voor de bestrijding van de criminaliteit, maar ook met de verhoging van het veiligheidsgevoel van de burgers".

Lees ook: 2021, jaar van modernisering voor Marokkaanse politie

De directeur-generaal van de nationale veiligheidsdienst en van de territoriale bewaking, Abdellatif Hammouchi, heeft toestemming gegeven voor de oprichting van deze brigades in Tetouan, El Jadida en Nador. Ze zijn officieel operationeel sinds maandag 18 april 2022.

Voor hun verschillende opdrachten, zoals de bestrijding van criminele netwerken en de handel in verdovende middelen en psychotrope stoffen, alsmede het opsporen en arresteren van gezochte personen, beschikken zij over de nieuwste apparatuur en de nodige mankracht.

Lees ook: Marokko-Spanje: nieuwe politiesamenwerking van kracht op 30 april

De brigades zijn tevens bevoegd voor het verrichten van strafrechtelijke onderzoeken en het onderzoeken van zware misdrijven. Volgens de DGSN zal de oprichting van deze brigades worden uitgebreid tot alle Marokkaanse steden om de misdaad doeltreffender te bestrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team