Zoeken

Netwerk voor handel in menselijke organen opgerold in Casablanca

9 april 2022 - 21:40 - Marokko

©

Vier personen, waaronder drie vrouwen, zijn in Casablanca voor het gerecht gebracht wegens vermeende banden met een crimineel netwerk voor de handel in menselijke organen en drugs.

Volgens de nationale veiligheidsdienst DGSN werden de verdachten gearresteerd door het nationaal bureau voor de bestrijding van illegale immigratie, dat deel uitmaakt van de gerechtelijke politie. Een Facebook-advertentie bood diensten aan voor het verwijderen van menselijke organen, met name nieren. Dit werd gedaan in privé-klinieken in het buitenland en voor grote sommen geld in vreemde valuta.

Lees ook: Marokko: seksuele uitbuiting meest voorkomende vorm van mensenhandel

Tijdens de huiszoekingen en onderzoeken werden niet alleen de vier personen gearresteerd, maar werden ook twee van de slachtoffers geïdentificeerd die hun nieren in Turkije hadden verkocht.

Huiszoekingen bij de verdachten leidden tot de vondst van grote sommen geld in lokale en buitenlandse valuta. Bovendien werden bewijzen van buitenlandse geldtransfers, bloedanalyses van talrijke potentiële slachtoffers, cannabis en mobiele telefoons in beslag genomen. Deze werden onderworpen aan de nodige technische controles, aldus de DGSN.

Lees ook: Marokkaans echtpaar op Gran Canaria blijkt brein achter mensenhandelnetwerk

De verdachten werden op bevel van het bevoegde parket in voorlopige hechtenis genomen voor verder onderzoek. De klopjacht in samenwerking met het bureau van Interpol in Ankara, Turkije, wordt voortgezet om alle Marokkaanse en buitenlandse medeplichtigen die bij deze daden betrokken zijn, te identificeren.

Bladna.nl