Zoeken

Tetouan: rechtszaak tegen groot netwerk voor vervalste Schengenvisa

14 december 2023 - 13:00 - Marokko

©

In Tetouan is het proces begonnen tegen een bende gespecialiseerd in het vervalsen van Schengen visa.

Deze individuen werden recentelijk in het noorden van Marokko gearresteerd, dankzij een samenwerking tussen de gerechtelijke politie van Tetouan en de Marokkaanse inlichtingendienst (DGST).

Lees ook: Marokko: Schengenvisa verkocht voor 15.000 euro?

De arrestanten staan nu terecht voor ernstige aanklachten waaronder het vervalsen van officiële documenten, illegale immigratie, en mensenhandel. De zaak, die is opgepikt door Al Akhbar, kreeg aanzienlijke aandacht na een grondig onderzoek van de gerechtelijke politie, onder toezicht van het bevoegde parket. Het onderzoek onthulde de werkwijze van een crimineel netwerk dat zich bezighoudt met valse documenten en illegale immigratie.

Tegelijkertijd versterken lokale autoriteiten hun inspanningen om de regio te beveiligen. Veiligheidsdiensten van de noordelijke prefecturen zijn actief op sociale media om criminele bendes op te sporen die kandidaten voor illegale immigratie ronselen.

Lees ook: Gemeenteraadslid Tanger centraal in fraudezaak Schengenvisa

De Nieuwjaarsvieringen worden gezien als een gunstig moment voor migranten om de oversteek naar Sebta te forceren. Volgens bronnen dicht bij het dossier is er een versterkt toezichtsmechanisme rond de enclave opgezet. De Koninklijke Gendarmerie, politie, hulpmachten en de DGST werken nauw samen om elke poging tot inbraak of bestorming te voorkomen en te dwarsbomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team