Zoeken

Casablanca: bankiers verduisteren 40 miljoen dirham

25 januari 2022 - 21:00 - Marokko

©

Twee bankiers worden beschuldigd van het verduisteren van meer dan 40 miljoen dirham van de rekeningen van een van hun cliënten. Het slachtoffer is een winkelier die werd gearresteerd voor het gebruik van ongedekte cheques.

De winkelier meldde de betrokkenheid van twee bankiers en een intermediair bij de manipulatie van verschillende bedrijfsrekeningen, meldt Assabah.

Lees ook: Notaris gearresteerd voor fraude in Marrakech

In een brief aan de procureur-generaal beschreef de winkelier hoe hij door de twee bankiers was bedrogen. Ze vroegen hem bankrekeningen voor drie bedrijven te openen op zijn naam en de namen van twee familieleden om zakelijke transacties uit te voeren.

Om zijn vertrouwen te winnen, verleidden de twee bankiers hun slachtoffer met twee transacties. De handelaar kocht bouwmaterialen van een bedrijf en betaalde met cheques. Dan werden de goederen aan een klant geleverd. Maar na de levering ontving hij geen cheque en ook geen bankcheque voor de verkoop. Drie dagen later merkte hij dat zijn rekening gecrediteerd was met hetzelfde bedrag als het bedrag van de verkoop van de goederen. De twee bankiers pasten dezelfde truc daarna een tweede keer toe.

Lees ook: Rabat: slachtoffers beroofd van 100.000 tot 360.000 dirham

Het slachtoffer ontdekte dat de cheques die hij aan zijn leveranciers had geschreven door de banken waren betaald, terwijl de rekeningen van zijn bedrijven onvoldoende dekking hadden. Zijn bedrijven zijn door de schulden ten onder gegaan en hij moest 40 miljoen dirham lenen. Dit bedrag werd verduisterd. De handelaar werd gearresteerd wegens fraude, afpersing en het schrijven van ongedekte cheques. Er wordt momenteel onderzoek gedaan om de zaak op te helderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team