Zoeken

Marokko: politie pakt netwerken voor cryptomunten aan, meerdere arrestaties

24 januari 2022 - 10:20 - Marokko

©

De strijd van de Marokkaanse gerechtelijke politie (BNPJ) tegen het witwassen van geld, heeft deze week geleid tot de ontmanteling van twee netwerken die zich schuldig maakten aan ontvoering en gijzeling met betrekking tot cryptomunten in Marrakech en Safi.

Een eerste operatie van het Nationaal bureau voor de bestrijding van economische en financiële misdrijven, een afdeling van de BNPJ, vond plaats in Safi, meldt Assabah. Het resulteerde in de inbeslagneming van 2 miljoen dirham.

Lees ook: Marokko verbiedt Bitcoins

De tweede operatie heeft geleid tot de arrestatie van een verdachte en de inbeslagneming van een bedrag van ruim 8 miljoen dirham in zijn woning in Marrakech. Er werden ook drie kluizen, elektronische apparatuur en digitale gegevensdragers gevonden.

Lees ook: Marokkanen steeds meer in de ban van Bitcoin

Dezelfde diensten voerden op 18 januari in Casablanca al een operatie uit die heeft geleid tot de arrestatie van zeven personen, onder wie een politieagent van het hoofdbureau van de politie van Casablanca en een persoon die op nationaal niveau werd gezocht. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een crimineel netwerk van "ontvoering, gijzeling en identiteitsdiefstal met het oog op afpersing. De invallen hebben geleid tot de inbeslagname van 14,8 miljoen dirham, aldus een verklaring van de Nationale Veiligheidsdienst (DGSN).

Bladna.nl