Zoeken

Goed nieuws voor in het buitenland gestrande Marokkanen

14 december 2021 - 17:40 - Marokko

©

Marokkanen die in het buitenland gestrand zijn als gevolg van het besluit van Marokko om zijn luchtruim tot 31 december te sluiten, mogen naar het koninkrijk terugkeren. De Marokkaanse autoriteiten hebben repatriëringsvluchten toegestaan vanuit drie landen.

Een uitzonderlijke toestemming werd door de Marokkaanse autoriteiten afgegeven voor repatriëringsvluchten naar Marokko vanuit Portugal, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten. Het doel is Marokkaanse burgers die in Marokko wonen en onlangs naar het buitenland vertrokken, de mogelijkheid te geven om naar huis terug te keren. Dat bericht het interministerieel comité voor de monitoring van Covid-19 in een persverklaring.

Lees ook: Duizenden dollars kosten voor in VS gestrande Marokkaanse

De eerste repatriëringsvluchten uit Portugal, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten staan op woensdag 15 december gepland. Mensen die naar Marokko willen terugkeren zullen zelf de reis moeten betalen. Alle passagiers zullen voor het vertrek een negatieve PCR-test van minder dan 48 uur moeten voorleggen. Bij aankomst moeten alle passagiers ook 7 dagen in quarantaine in een door de autoriteiten gekozen hotel. De hotelkosten worden door de overheid betaald. Tijdens de quarantaine zullen ook om de 48 uur PCR-tests worden verricht.

Lees ook: Vlucht Marokko-Spanje: "Ryanair behandelt passagiers als honden"

Mensen die positief worden getest op het coronavirus op de luchthaven of in het quarantainehotel, zullen door de Marokkaanse gezondheidsautoriteiten worden opgevangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team