Zoeken

Duizenden dollars kosten voor in VS gestrande Marokkaanse

9 december 2021 - 19:00 - Wereld

marokaan-ziek-verenigde-staten

Een 75-jarige Marokkaanse vrouw is gestrand in Henrico County in de Verenigde Staten nadat Marokko het luchtverkeer voor 14 dagen heeft opgeschort. Zij belandde in het ziekenhuis na een ernstige verwonding te hebben opgelopen en heeft geen geld om haar oplopende medische rekeningen te betalen. Erger nog, zij vreest dat zij niet naar huis zal kunnen terugkeren voordat haar visum in januari 2022 afloopt.

De Marokkaanse vrouw, die haar kleinkinderen in Henrico bezocht, zou op zondag 28 november naar Marokko terugkeren. Ze kreeg echter te horen dat het koninkrijk alle inkomende passagiersvluchten gedurende 14 dagen heeft opgeschort, wegens de snelle verspreiding van de Omikronvariant in Europa en Afrika. Als gevolg daarvan is de 70-jarige in de Verenigde Staten gestrand.

Lees ook: Sluiting Marokkaanse grenzen slecht nieuws voor Evelyne en Redouane

De situatie is moeilijk voor de oude vrouw. Haar man stierf vorig jaar aan Covid-19. Zijzelf viel onlangs waarbij ze ernstige verwondingen aan haar polsen en ribben heeft opgelopen. Ze belandde in het ziekenhuis maar de ziekenhuisrekeningen lopen op tot enkele duizenden dollar. Ze heeft geen verzekering in de Verenigde Staten en kan zich geen behandeling veroorloven.

Lees ook: Benarde situatie voor in buitenland gestrande Marokkanen

Haar stiefdochter Ashley Venable vertelt aan 8News dat ze meer zorg nodig heeft, mogelijk zelfs een operatie. "Ik weet niet hoe we haar naar een dokter hier moeten krijgen, want het is erg duur. De meeste dokters vragen een paar honderd dollar als voorschot," zegt ze

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team