Zoeken

Bijna 6000 in het buitenland gestrande Marokkanen gerepatrieerd

29 december 2021 - 13:30 - Marokko

©

Marokko heeft ruim 5760 Marokkanen gerepatrieerd die in het buitenland gestrand waren sinds de sluiting van het luchtruim en de grenzen.

Volgens regeringswoordvoerder Mustapha Baitas werden deze onderdanen via de Verenigde Arabische Emiraten, Portugal en Turkije gerepatrieerd.

Lees ook: In VS gestrande Marokkanen vragen om repatriëring

Duizenden Marokkanen die zich in het buitenland bevonden voor toerisme, zaken, medische of familiale redenen, raakten geblokkeerd na het besluit van Marokko om op 29 november inkomende vluchten te verbieden voor een periode van twee weken vanwege de snelle verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus. De sluiting werd intussen verlengd tot 31 januari 2022.

Rabat liet deze keer wel tientallen speciale vluchten toe om mensen die in het koninkrijk gestrand waren, naar huis te laten terugkeren. Tussen 15 en 22 december werden ook 5760 Marokkanen die zich in het buitenland bevonden, naar Marokko gerepatrieerd.

Lees ook: Regering geeft toelichting over repatriëring in het buitenland gestrande Marokkanen

Volgens Baitas heeft de regering alle diensten en middelen ingezet om de repatriëring van in het buitenland gestrande Marokkanen te verzorgen.

Bladna.nl