Zoeken

Strijd tegen witwassen opgevoerd in Marokko

31 augustus 2021 - 12:00 - Economie

©

Marokko voert een voortdurende strijd tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme. De meest recente maatregel betreft een goedkeuring door de regeringsraad van het ontwerp-decreet nr. 2.21.633, betreffende de oprichting van de nationale financiële inlichtingendienst (ANRF).

De nieuwe nationale autoriteit voor financiële inlichtingen krijgt de opdracht om de resoluties van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties betreffende terrorisme en de financiering van terrorisme toe te passen, aldus La Vie éco.

Lees ook: Marokko vastgepind voor witwassen geld

Het orgaan is opgericht naar aanleiding van aanbevelingen in het gezamenlijke evaluatieverslag van de nationale structuur voor de bestrijding van het witwassen van geld, de financiering van terrorisme en de proliferatie van wapens. Een rapport van de Financial Action Task Force voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Lees ook: Marokko wil witwaspraktijken onder controle krijgen

De groep heeft ook opgeroepen tot de opwaardering van de financiële inlichtingendienst (UTRF), door de versterking van haar capaciteit en haar van de nodige menselijke en financiële middelen te voorzien, aangezien UTRF de enige Marokkaanse entiteit is die het witwassen van geld en de financiering van terrorisme bestrijdt.

Bladna.nl