Zoeken

Witwassen geld: Marokko wil uit zwarte lijst FATF

25 juni 2022 - 12:00 - Economie

©

Marokko versnelt het proces om zijn nationale regeling tegen het witwassen van geld te corrigeren, zodat het in september van de zwarte lijst van de Financiële Actiegroep Witwassen van Geld (FATF) kan worden geschrapt.

De intergouvernementele organisatie had Marokko op de lijst geplaatst van landen met tekortkomingen in hun nationale wetgeving tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme. "Maar het koninkrijk heeft toegezegd te zullen zorgen voor de uitvoering van actieplannen om de omstandigheden binnen het vastgestelde tijdschema te corrigeren."

Lees ook: Witwassen: Marokko op plaats 4 in de regio

In een verklaring afgelegd na de tweede kwartaalvergadering van de Raad van de Centrale Bank, sprak Wali Abdellatif Jouahri de hoop uit dat Marokko tegen september van de lijst zou worden geschrapt. Met nadruk wees hij erop dat instellingen als de Centrale Bank, de douane-autoriteit, het ministerie van Staat en het ministerie van Economie en Financiën zich inspannen.

Lees ook: Marokko vastgepind voor witwassen geld

"Wij zijn in de laatste fase om te voldoen aan de aanbevelingen van deze instantie, en wij hopen in september van de zwarte lijst geschrapt te kunnen worden," zei hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team