Zoeken

Douane: aangifte bedrag 100.000 dirham verplicht

29 april 2022 - 09:40 - Marokko

©

De Marokkaanse overheden wijzigen hun aanpak in de strijd tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme. Voortaan moeten reizigers die Marokko binnenkomen of verlaten, elk bedrag vanaf 100.000 dirham aangeven.

De nieuwe circulaire van de Douane en de Indirecte Belastingen (ADII), van 27 april 2022, volgt op een wijziging die in de begrotingswet 2022 is opgenomen, met betrekking tot artikel 66bis van het Wetboek Douane en Indirecte Belastingen.

Lees ook: Marokko: sterke stijging douane-inkomsten

De wijziging verplicht alle reizigers om wissels, betaalmiddelen en financiële instrumenten in vreemde valuta aan te geven bij het binnenkomen of het verlaten van het grondgebied, wanneer de waarde daarvan gelijk is aan of meer bedraagt dan 100.000 dirham.

Lees ook: Douane verleent wereld-Marokkanen nieuwe gunst

Met de wijziging wil de regering ook voldoen aan de aanbevelingen van de Financial Action Task Force, een intergouvernementele organisatie die op initiatief van de G7 is opgericht om een beleid te ontwikkelen ter bestrijding van het witwassen van geld. De maatregel betreft zowel Marokkaanse ingezetenen als wereld-Marokkanen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team