Zoeken

Marokko vastgepind voor witwassen geld

27 februari 2021 - 16:00 - Economie

©

Vier landen, waaronder Marokko, zijn door de ’Financial Action Task Force on Money Laundering’ (FATF), onder toezicht geplaatst. Ze worden beschuldigd van het niet bestrijden van de financiering van terrorisme en het witwassen van geld.

Dit besluit is tijdens een plenaire vergadering van de organisatie genomen. Tijdens deze vergadering heeft de intergouvernementele instantie de landen Senegal, Burkina Faso, de Kaaimaneilanden en Marokko, op de grijze lijst geplaatst van landen die "strategische tekortkomingen vertonen, maar zich ertoe hebben verbonden hun situatie te verbeteren door de uitvoering van actieplannen binnen vastgestelde termijnen".

In tegenstelling tot Barbados en Jamaica, die geen inspanningen hebben geleverd, hebben Albanië, Birma, Botswana, Cambodja, Ghana, Mauritius, Nicaragua, Pakistan, Panama, Uganda en Zimbabwe wel een aanzienlijke vooruitgang geboekt sinds de vorige FATF-bijeenkomst in oktober jongstleden.

Iran en Noord-Korea blijven op de zwarte lijst van niet-coöperatieve landen met betrekking tot het witwassen van geld, de financiering van terrorisme en de proliferatie van massavernietigingswapens.

Bladna.nl