Zoeken

Spanje stuurt troepen naar eilanden voor de kust van Marokko

7 december 2021 - 12:11 - Wereld

©

Spaanse militaire autoriteiten hebben een bezoek gebracht aan de enclaves Vélez de la Gomera (Badis), Al Hoceima en de Islas Chafarinas en een reeks maatregelen aangekondigd om de leef- en werkomstandigheden van het militaire personeel in deze gebieden te verbeteren.

Marokko eist deze eilanden op, die Spanje als een deel van zijn grondgebied beschouwt. In de afgelopen weken heeft het koninkrijk verschillende bedrijven toestemming gegeven om viskwekerijen nabij de Islas Chafarinas op te zetten, hetgeen door het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is bekritiseerd.

Lees ook: Spaanse partij wil harde reactie op "aanvallen" van Marokko

Nu heeft een delegatie van de Spaanse legerleiding, onder leiding van generaal Enrique Millán Martínez, een bezoek gebracht aan het op de eilanden gestationeerde personeel om het moreel van de soldaten te controleren en na te gaan welke maatregelen kunnen worden genomen om hun materiële mogelijkheden te versterken en hun leef- en werkomstandigheden te verbeteren, meldt Vox Populi.

Spanje heeft altijd een militaire aanwezigheid in deze gebieden gehandhaafd, hoewel de infrastructuur in de loop van de tijd is verslechterd. Dit is het geval voor de begraafplaatsen van Vélez de la Gomera en Al Hoceima, waar het leger ermee heeft ingestemd de lichamen op te graven en over te brengen naar het kerkhof van de Onbevlekte Ontvangenis in Melilla.

Lees ook: Spanje stuurt militaire schepen nabij Marokko

Het Spaanse leger is echter vastbesloten zijn slagkracht op de Spaanse rotsen en eilanden bij de Marokkaanse kust te versterken, aldus dezelfde bron, die erop wees dat er relais-antennes zijn geïnstalleerd om de communicatie tussen deze eenheden en hun bases in Spanje te verbeteren, maar vooral om technische storingen met Marokko te voorkomen. Ook de gebouwen waar militairen zijn gestationeerd, zijn aan herstelling toe. Er is 170.000 euro uitgetrokken voor de reparatie van deze infrastructuur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team