Zoeken

Spanje stuurt militaire schepen nabij Marokko

29 november 2021 - 15:40 - Wereld

©

Twee Spaanse marineschepen voerden vrijdag anti-mijnoperaties uit op het in- en uitgangskanaal van de haven van Melilla. De operatie volgt op de ontdekking van een viskwekerij opgezet door een Marokkaans bedrijf in de Spaanse territoriale wateren.

"De operatie begon op 24 november en eindigde op 26 november. Het wordt van tijd tot tijd uitgevoerd om "alle informatie over onze wateren en territoriale zeebodem bij te werken", aldus Lorenzo Rubí Herrero, marinecommandant van Melilla. Herrero informeerde over deze militaire operatie na de reactie van Spaanse internetgebruikers op sociale netwerken, die de aanwezigheid van de twee Spaanse schepen meldden omdat ze werden aangezien voor "Marokkaanse oorlogsschepen".

Lees ook: Spanje bedreigt Marokkaans bedrijf

Het nieuws veroorzaakte enige bezorgdheid onder de Spanjaarden omdat Marokko onlangs een Marokkaans bedrijf toestemming gaf om in de Spaanse territoriale wateren nabij de Islas Chafarinas een viskwekerij te installeren, en omdat het koninkrijk plannen had om nog een andere viskwekerij te installeren op de zeeroute tussen Melilla en Almeria, bericht Europa Press.

Lees ook: "Mohammed VI heeft de annexatie van Sebta en Melilla nooit afgezworen"

De operatie viel samen met de "aankomst van de 88 meter lange patrouilleboot Infanta Cristina, met een 90-koppige bemanning, in de buurt van de Islas Chafarinas, waardoor de veiligheid in de Spaanse wateren wordt gegarandeerd", benadrukte de generale staf op zijn officiële Twitter-account.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team