Zoeken

Spaans oorlogsschip nadert Marokkaanse kust

16 maart 2022 - 20:20 - Wereld

©

Het Spaanse marineschip Mar Caribe is maandag begonnen aan zijn eerste missie voor logistieke steun van het jaar, bestemd voor de strijdkrachten die gedetacheerd zijn op de rotsen van Vélez de la Gomera en Al Hoceima, en op de Chafarinas-eilanden in de Middellandse Zee, die door Marokko worden betwist.

Het schip is maandag vertrokken van de marinebasis in Puntales in Cádiz, om voedsel, drinkwater, brandstof en andere materialen over te brengen naar de permanente legerbases op de rotsen van Vélez de la Gomera en Al Hoceima en op de Islas Chafarinas. De bevoorrading van de bases voor de kust van Marokko zal drie weken in beslag nemen. Het schip zal op 3 april terugkeren, aldus Info Defensa.

Lees ook: Spanje versterkt militaire aanwezigheid bij Melilla

Een CH-47 Chinook helikopter van de Air Mobile Forces van de Spaanse landmacht is verantwoordelijk voor het uitladen van de uitrusting en de voorraden en de overbrenging ervan naar de verschillende bases. De missie zal ook de marinebasis op het eiland Alborán bevoorraden en zou een tussenstop kunnen maken in Sebta om "bij te tanken en de bemanning te laten rusten, als de omstandigheden dat toelaten", aldus de marine.

Lees ook: Marine-oefening Marokko en Spanje in Straat van Gibraltar

Het schip heeft een bemanning van 29 agenten (5 officieren, 4 onderofficieren en 19 matrozen en soldaten) en staat onder het bevel van luitenant-ter-zee Javier María Aparicio Fraga.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team