Zoeken

Spaanse partij wil harde reactie op "aanvallen" van Marokko

30 november 2021 - 19:40 - Wereld

©

De Volkspartij (PP) van Melilla heeft de Spaanse regering opgeroepen vastberaden te reageren op de plannen van Marokko om nieuwe viskwekerijen te bouwen op de zeeroute tussen Almería en Melilla, nadat reeds een viskwekerij in de Spaanse territoriale wateren bij de Islas Chafarinas werd geïnstalleerd.

"We kunnen niet handelen op basis van veronderstellingen. Dit zou kunnen worden geïnterpreteerd als zwakte of gebrek aan belangstelling voor de verdediging van de territoriale integriteit van Spanje. En dat is voor niemand goed," verklaarde Sofía Acedo, senator van de Partido Popular in Melilla, eraan toevoegend dat haar partij de territoriale integriteit van Melilla zal blijven verdedigen, "zoals we altijd zonder dubbelzinnigheden hebben gedaan".

Lees ook: Spanje bedreigt Marokkaans bedrijf

Zij voegde eraan toe dat de Partido Popular niet zal aarzelen om de kwestie aan het Europees Parlement voor te leggen, "omdat Spanje niet kan en mag buigen voor de voortdurende betwisting van de Spaanse territoriale wateren door Marokko". "We zijn getuige van een permanente belediging door Marokko, dat de grensgebieden gebruikt om ons te chanteren", laakt Acedo.

Lees ook: Spanje stuurt militaire schepen nabij Marokko

"Marokko is niet opgehouden ons aan te vallen. Denk maar aan de Marokkaanse invasie van Ceuta in mei, de bezetting van de territoriale wateren van de Canarische Eilanden, de vestiging van viskwekerijen bij de Islas Chafarinas en nu weer het installeren van een viskwekerij op de zeeroute tussen Almería en Melilla. Dit toont aan hoe weinig of geen respect men heeft voor de Spaanse regering en haar vertegenwoordigers", zei het PP parlementslid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team