Zoeken

Spanje: familie blijft zoeken naar Marokkaan die in 2019 verdween

25 november 2022 - 20:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Said Hourmati woonde in Spanje sinds 2008. Hij verdween op 15 juni 2019 in Palma de Mallorca, twee maanden voor zijn huwelijk. Hij zou een relatie hebben gehad met een getrouwde vrouw, van wie de echtgenoot hem met de dood bedreigde. De nationale politie onderzoekt nog steeds deze "verontrustende" verdwijning.

De destijds 33-jarige Said uit Marokko verdween bij het verlaten van zijn werk op 15 juni 2019. Hij had een affaire met de eigenares van de boerderij waar hij werkte. Toen ze hem een Mercedes cadeau deed werd haar echtgenoot woedend. Hij bedreigde Said naar verluidt meermaals met de dood. Said had drie jaar op de boerderij gewerkt, het vee gevoerd, amandelen verzameld en voor de bejaarde moeder van de vrouw gezorgd.

Lees ook: Familie Benchelh: "Kasem vertel ons waar het lichaam van Ilham is!"

Sinds mei 2019 werkte hij als metselaar, maar hij had geen auto. "Zijn baas haalde hem die dag zoals gewoonlijk op en bracht hem terug", vertelt zijn zus Bouchra aan Caso Abierto. Hij was die dag om 18.30 uur thuis. "Ik ga naar de bar op mijn zus wachten, ze is nog niet terug. Tot maandag", zei hij tegen zijn baas. Maar Said kwam nooit terug. Bouchra vertelt dat ze hem tevergeefs probeerde te bereiken via de telefoon. Zei stelde de politie op de hoogte van zijn verdwijning.

Ook zijn Marokkaanse verloofde heeft sinds zijn verdwijning niets meer van hem gehoord. De politie denkt dat hij van gedachten veranderde over het huwelijk en daarom vluchtte. Eind augustus vond Bouchra bij het opruimen het paspoort van haar broer. Ze begreep daardoor dat hij niet op reis was vertrokken. Door in het verleden van Said te graven, ontdekte zijn familie de bedreigingen tegen hem en zijn relatie met de eigenares van de boerderij. Haar man zou de relatie hebben ontdekt door de Mercedes die ze hem schonk.

Lees ook: Jamal, 2 jaar geleden ontvoerd in Marbella, nog steeds vermist

Rechercheurs ontdekten dat de echtgenoot Said op een dag in de boerderij bedreigde met een jachtgeweer. Hij zwoer dat hij hem vroeg of laat zou doden en uitte daarbij ook racistische beledigingen zoals: "Moortje, je bent waardeloos, ik ben Mallorcaan en dit is mijn land. Ik tel tot vijf en als je niet naar buiten gaat vermoord ik je". De agenten ontdekten ook dat de eigenaar van de boerderij een lang telefoongesprek had met Said op de dag van zijn verdwijning. Het gesprek duurde van 20.39 uur tot 22.52 uur. De vrouw gaf toe een relatie te hebben met Said, maar man ontkende de Marokkaan te hebben bedreigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team