Zoeken

Ernstige fout Franse justitie oorzaak moord op Bouchra

27 november 2022 - 15:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Vorig jaar werd de Frans Marokkaanse Bouchra in Frankrijk doodgestoken door haar ex-partner. Hij was net uit de gevangenis ontslagen, waar hij een straf uitzat voor geweldpleging. De rechtbank heeft verzuimd om de 40-jarige vrouw op de hoogte te brengen.

De feiten dateren van 26 november 2021. Bouchra vertrok op het einde van haar werkdag naar huis toen ze door haar ex-man werd doodgestoken vlakbij het gebouw waar ze woonde in Épinay-sur-Seine. De 51-jarige Khalid F. heeft in de gevangenis gezeten voor huiselijk geweld en mocht haar twee jaar lang niet benaderen in het kader van een proeftijd. Nadat hij het verbod had getrotseerd, werd hij opnieuw gevangen gezet voor twee maanden. Omdat hij geen problemen had in de gevangenis, kon hij twee weken eerder vrijkomen. Hij kreeg een kwijtschelding van straf, meldt Le Parisien.

Lees ook: Bouchra door ex-partner doodgestoken in Frankrijk

De 44-jarige vrouw wist niet dat haar ex-man op 17 november uit de gevangenis was vrijgelaten. Dit stond pas gepland op 8 december 2021. De nieuwe datum van vrijlating uit de gevangenis werd door het parket van Essonne doorgegeven aan het parket van Bobigny. Maar de e-mail waarin de datum van vrijlating van Khalid F. werd aangekondigd, blijkt niet naar het gemeenschappelijke adres van het parket te zijn verstuurd, maar naar de beroepsadressen van een aantal magistraten.

Lees ook: Marokkaanse influencer Dana Alotaibi door man vermoord

Justitie heeft de informatie niet gedeeld met de Marokkaanse vrouw, die wel was uitgerust met een telefoon voor ernstig gevaar. Er bestond nog geen protocol voor het formeel verwittigen van slachtoffers.

Bladna.nl