Zoeken

Jonge Hiba al twee weken vermist in Salé

20 februari 2023 - 12:00 - Marokko

©

Hiba, een 16-jarige middelbare scholiere, is niet meer gezien sinds ze op 4 februari de middelbare school Abou Bakr El Kadiri in Salé verliet. Haar ouders zijn bezorgd over haar verdwijning en doen er alles aan om haar te vinden.

Hiba heeft al enkele dagen niets van zich laten horen. Haar familie, die haar op 4 februari na schooltijd thuis verwachtte, is ongerust. Ze hebben haar verdwijning bij de politie gemeld. De politie heeft de beelden van de bewakingscamera’s rond de school aan de familie getoond, maar daarop waren geen aanwijzingen om haar terug te vinden.

Lees ook: Vermiste Rania Harrach teruggevonden in België

"Het probleem is dat we bij haar entourage en haar klasgenoten niemand konden vinden die bereid was om ons concrete informatie geven. Bovendien had ze een zeer oppervlakkige relatie met haar klasgenoten. Maar we vonden het niet leuk dat ze ons geen tijd gaven om een aantal details met ons te delen die nuttig zouden kunnen zijn of een aanwijzing bevatten, die ons zou kunnen helpen om haar te vinden," zegt haar zus Ikram aan Hespress, eraan toevoegend dat er ook nog andere zoekacties werden uitgevoerd, zonder succes. "We hebben overal gezocht, in Rabat en Salé. We hebben ook om haar gevraagd in bus- en treinstations. Maar tevergeefs", zegt ze.

Lees ook: In Tanger vermist meisje bij Instagram-vriendje teruggevonden

Haar familie weet niet wat er achter haar verdwijning zit. "Tot nu toe weten we niet wat de oorzaak is van haar verdwijning. Had ze een conflict met iemand en wilde ze het ons niet vertellen? Vooral omdat ze de laatste tijd geïsoleerd en erg afstandelijk was. Ze heeft ons niets verteld," zegt Ikram. Het enige wat hen naar een spoor kon leiden was de Facebook-pagina van haar zus. Volgens een klasgenoot heeft Hiba haar telefoon geleend om haar Facebook account te controleren. Ze was blijkbaar doodsbang en trilde zelfs. De familie van de jonge studente wil dus toegang tot het account. Ze staan in voortdurend contact met de bevoegde autoriteiten om Hiba te vinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team