Zoeken

Marokkaanse wurgt echtgenoot om in Spanje te gaan werken

22 november 2022 - 12:00 - Marokko

©

Een vrouw heeft haar man door wurging om het leven gebracht, in hun woning in een plattelandsgemeente van Sidi Kacem. Haar man en vader van haar drie kinderen, wilde niet dat ze in Spanje zou gaan werken. Dat zou de aanleiding zijn geweest voor de zorgvuldig voorbereide moord.

In een plattelandsgemeente in Sidi Kacem heeft een vrouw in de nacht van 17 november haar man vermoord met wie ze 20 jaar lang getrouwd was. Ze wurgde hem met een kabel terwijl hij in een diepe slaap verzonken was, als gevolg van een vermeende dronken toestand, meldt Al Akhbar. Daarna begroef ze zijn lichaam in de buurt van het familiehuis.

Lees ook: Vrouw in Marokko vermoordt tienerdochter na ruzie

Toen haar schoonvader zijn zoon twee dagen lang niet kon bereiken via zijn telefoon, besloot hij hem thuis op te zoeken. Zijn schoondochter vertelde hem dat haar man plotseling had besloten op reis te vertrekken met één van zijn vrienden. Hij zou haar ook verteld hebben dat hij misschien niet zou terugkeren naar zijn dorp. Dit stelde haar schoonvader niet gerust. Ze probeerde ook te voorkomen dat hij rondliep in het huis en de bijgebouwen, vooral in één van de stallen. Sporen van graafwerkzaamheden niet ver van het huis wekten zijn argwaan. De vader van het slachtoffer waarschuwde de autoriteiten die het levenloze lichaam van de echtgenoot ontdekten.

Lees ook: Jongeman door echtgenote vermoord na ruzie in El Jadida

De relatie tussen de vrouw en haar man was al voor de misdaad op de klippen gelopen. De geschillen van het stel werden naar verluidt eerder al voor de rechter gebracht. Maar de weigering van het slachtoffer om zijn vrouw naar Spanje te laten gaan om er als seizoenarbeider op de landbouwvelden te werken, zou haar ertoe hebben aangezet hem te vermoorden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team