Zoeken

Marokkaans gezin bedreigd in Spanje

30 augustus 2022 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De Spaanse nationale politie heeft in Palma een man gearresteerd vanwege het bedreigen met een uithuiszetting van zijn Marokkaanse huurder. Hij was hem een aantal maanden huur verschuldigd en had al een aanmaning gekregen om het pand te ontruimen.

De gebeurtenissen dateren van 23 augustus. Op die dag was de huisbaas vastberaden om de huurder en zijn gezin buiten te zetten (een Marokkaanse man, zijn vrouw en hun twee minderjarige kinderen). De 38-jarige vrouw van Paraguayaanse afkomst zag dat hij het huis wilde betreden en vroeg haar 41-jarige echtgenoot van Marokkaanse afkomst om snel met hun dochter naar binnen te gaan.

Lees ook: Khadija met huisuitzetting bedreigd door gedrag zoon in Molenbeek (video)

"Vandaag gaan jullie vertrekken," wierp de huisbaas de vrouw toe, terwijl ze hem probeerde buiten te houden. De huisbaas duwde fors tegen de deur waardoor de vrouw achteruit werd gekatapulteerd. Ze hield er buikpijn aan over en dat terwijl ze vier maanden zwanger is, meldt Ultima Hora. De echtgenoot van de vrouw kwam tussenbeide en de eigenaar verliet uiteindelijk het pand. De politie kwam ter plaatse en kon de man snel lokaliseren. Hij werd gearresteerd voor het plegen van geweld, bedreigingen en mishandeling.

Lees ook: Marokkaanse gezinnen met kinderen uit huis gezet in Spanje

De vrouw werd naar het ziekenhuis overgebracht. Ze vertelde de agenten dat de huisbaas hen al twee maanden bedreigde met een uithuiszetting. "Als jullie het huis niet verlaten, zal ik jullie dwingen om te vertrekken," was zijn boodschap. De politie bevestigde dat de huurders in juni al een klacht tegen hem hadden ingediend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team