Zoeken

Spanje gaat klokkentoren op rots Al Hoceima afbreken

5 augustus 2022 - 18:20 - Marokko

©

Het Spaanse leger zal de zwaar beschadigde klokkentoren op de rots van Al Hoceima, die ongeveer 700 meter van de Marokkaanse kust ligt, afbreken.

De Spaanse minister van Defensie heeft toestemming gegeven voor de sloop van de toren op de Rots van Al Hoceima. Samen met Vélez de la Gomera en de Islas Chafarinas claimt Marokko er soevereine rechten over. De bedoeling is te voorkomen dat er veiligheidsproblemen ontstaan door de slechte staat van de door vocht aangetaste infrastructuur, zo deelt Vozpópuli mee.

Lees ook: Spaanse militairen vrezen overdracht eilandjes aan Marokko

Bij het departement, dat onder leiding staat van Margarita Robles, is de aanbesteding gepubliceerd voor het aannemen van het bedrijf dat het werk zal uitvoeren. Het gebouw zal volledig afgebroken worden omdat het in slechte staat is en de veiligheid van de mensen in gevaar kan brengen, verklaarde de legerleiding. Er werd benadrukt dat het gebouw in slechte staat is en dat de leidingen lekken.

Lees ook: Aanwezigheid Marokko bij Islas Chafarinas "geen bedreiging" voor Spanje

De werkzaamheden kosten in totaal 240.797 euro en zullen naar verwachting binnen maximaal zes maanden voltooid zijn. Met de sloop van de klokkentoren zal Al Hoceima in de komende maanden zijn vertrouwde silhouet verliezen. Op de rots van Al Hoceima wonen meer dan 300 mensen. Enkele maanden geleden verplaatste het leger in Melilla de stoffelijke resten van soldaten die op een begraafplaats op het eilandje waren begraven, naar een begraafplaats in Melilla.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team