Zoeken

Agadir krijgt binnenkort eigen groot theater

19 juli 2022 - 09:00 - Marokko

©

De werken aan het ’Grand Theatre’ van Agadir gaan 30 maanden in beslag nemen. Het startsein voor de werkzaamheden werd zaterdag gegeven door minister Mehdi Bensaid van Jeugdzaken, Cultuur en Communicatie, in aanwezigheid van de plaatselijke autoriteiten, waaronder ook Aziz Akhannouch, premier en voorzitter van de gemeenteraad van Agadir.

Het theater van Agadir is opgenomen in het programma voor de stedelijke ontwikkeling van stad, voor de periode 2020-2024, en vergt een investering van ongeveer 250 miljoen dirham.

Lees ook: Spanje doneert Cervantes theater in Tanger aan Marokko

De infrastructuur is ontworpen om het nationale culturele erfgoed te verrijken en zal worden gebouwd op een oppervlakte van 11.600 m2. Het gebouw moet binnen 30 maanden na de start van de werken worden opgeleverd.

Lees ook: Casablanca krijgt gigantische theater

"Het toekomstige theater zal over 1060 zitplaatsen beschikken en de plaatselijke bevolking toegang geven tot culturele-, artistieke- en entertainment activiteiten en is een meerwaarde voor de ontwikkeling van het intellectuele potentieel en de creatieve capaciteiten", aldus minister Bensaid bij de start van de werkzaamheden. Hij benadrukte dat het gebouw naast voorstellings- en theaterzalen, ook nog een kunstenaarsdorp en logistieke- en ontvangstruimten zal omvatten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team