Zoeken

Bab Sebta uitgerust met röntgenscanner

23 augustus 2022 - 16:20 - Marokko

©

De Administratie der Douane en Indirecte Belastingen (ADII) heeft sinds 19 juni een aanbesteding uitgeschreven voor de aankoop, installatie en ingebruikname van een röntgenscanner aan de grensovergang van Bab Sebta.

Volgens ramingen van de Marokkaanse douaneadministratie zal de nieuwe uitrusting 384.000 dirham kosten, meldt TelQuel. Volgens de Marokkaans-Spaanse autoriteiten is de installatie van de röntgenscanner dringend en is het noodzakelijk om de agenten met de apparatuur te leren te werken. Het gaat om een systeem dat " software bevat die explosieven, drugs en dergelijke kan opsporen".

Lees ook: Marokko en Spanje onderhandelen over douane Sebta

De grensovergang Tarajal, die Sebta met Marokko verbindt, is geopend onder bepaalde voorwaarden. Er is nog steeds een officieel verbod op de smokkel en doorvoer van goederen. De directeur van de douane voor de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima, Abdel Hakim Zahaf, houdt vast aan dit besluit en verklaarde dat alle maatregelen worden genomen voor een strikte controle. De grensovergang werd op 16 mei heropend na twee jaar sluiting.

Bladna.nl