Zoeken

Race tegen de klok om meteoriet te lokaliseren in Guelmim

19 augustus 2022 - 10:20 - Marokko

©

Er zouden afgelopen zaterdagnacht meteorieten zijn neergekomen op het witte strand van Guelmim. Die gebeurtenis heeft een stormloop van honderden mensen op gang gebracht, die allemaal op zoek zijn naar de kostbare fragmenten.

Getuigen zagen een brandend "ongeïdentificeerd vliegend voorwerp" door de lucht vliegen richting de aarde, meldt Al Akhbar. Enkele honderden mensen, waarvan sommigen aan boord van 4×4 voertuigen, zijn het hele gebied aan het verkennen, in de hoop de resten te vinden van de meteorieten.

Lees ook: Oorsprong ’Marokkaanse’ Marsmeteoriet "Black Beauty" bekend

Maar de zoektocht is volgens dezelfde bronnen vruchteloos, de meteorieten zouden in zee zijn gevallen, ver van het strand verwijderd, omdat het lichtspoor en de felle vuurbollen die de hemel vulden niet werden opgevolgd door explosies. Er werden "geen explosies gemeld in het gebied van de Plage Blanche en de omgeving daarvan", aldus dezelfde krant.

Lees ook: In Marokko gevonden maanmeteoriet geveild voor 189.000 dollar

Getuigen vertelden de krant ook dat "de mensen die de verschillende gebieden van het strand hebben uitgekamd, tot hiertoe geen brokstukken hebben gevonden van de buitenaardse rots". De schatzoekers geven de hoop echter niet op en blijven zoeken naar de stukken meteoriet, die gezien hun wetenschappelijke waarde zeer kostbaar zijn, aldus dezelfde bronnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team