Zoeken

Spanje: wat blokkeert helikopterverbinding Algeciras-Marokko?

23 januari 2024 - 07:00 - Marokko

©

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Helity wacht nog steeds op de benodigde goedkeuringen van de Spaanse autoriteiten om helikopterverbindingen op te zetten tussen Algeciras en de Marokkaanse steden Tanger en Tetouan.

In een poging deze moeilijkheden te omzeilen, overweegt het bedrijf de mogelijkheid om de twee Marokkaanse steden vanaf het vliegveld van Gibraltar te verbinden.

Lees ook: Meer duidelijkheid over helikopterverbinding Algeciras-Marokko

Al jaren probeert Helity nieuwe routes te lanceren, naast de huidige routes vanuit Algeciras naar Malaga en Ceuta. De Spaanse autoriteiten zijn echter traag met het verstrekken van de benodigde vergunningen om deze nieuwe verbindingen te starten, volgens bronnen van El Faro de Ceuta.

Meer dan vier jaar geleden presenteerde het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken een project in de ministerraad om de helihaven van Algeciras te laten functioneren als een Schengen-grensovergangspunt. Tot op heden is dit project echter nog niet goedgekeurd, waardoor de helikopterverbinding met de haven van Cadiz en met Tetouan en Tanger effectief wordt geblokkeerd.

Lees ook: Elektrische vliegtuigen verbinden Algeciras en Marokko

Dezelfde bronnen herinneren eraan dat de Spaanse Luchtvaartveiligheidsagentschap in juli 2010 een certificaat van naleving van de vereiste normen voor luchttransportoperaties heeft uitgereikt aan de helihaven van Algeciras. Vooralsnog bedient deze helihaven alleen Ceuta, een autonome stad die geen deel uitmaakt van de Schengenruimte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team