Zoeken

Elektrische vliegtuigen verbinden Algeciras en Marokko

23 augustus 2022 - 09:40 - Marokko

©

Helity Copter Airlines, een Spaanse luchtvaartmaatschappij, is één van de weinige helikoptermaatschappijen die regelmatige commerciële vluchten over de Straat van Gibraltar aanbiedt. Het bedrijf is van plan om Marokkaanse steden te verbinden met een elektrisch vliegtuig.

Sebta kan geen luchthaven bezitten zoals Melilla omdat het omringd is door Marokko en de zee. Daarom bouwde Aena er zijn eerste commerciële helihaven om aankomsten en vertrekken door de lucht te vergemakkelijken. Later bouwde het bedrijf dezelfde infrastructuur in de haven van Algeciras, waardoor het mogelijk werd de twee zijden van de zeestraat in slechts zeven minuten met elkaar te verbinden, meldt La Vanguardia.

Lees ook: Binnenkort helikopterdienst tussen Algeciras, Tanger en Tetouan

De vloot van Helity Copter Airlines bestaat uit vier Leonardo AW139 helikopters met een capaciteit van 15 passagiers. De maatschappij plant nieuwe helikopterroutes naar Malaga en verschillende Marokkaanse steden. Zij wil ook schepen via de lucht bevoorraden wanneer deze door de Straat van Gibraltar varen.

Helity kondigde in juli haar plannen aan om vijf volledig elektrische vliegtuigen die verticaal opstijgen en landen, van Lilium Air Mobility over te nemen. Lilium heeft deze zomer een reeks tests uitgevoerd met zijn demonstratiemodel van de vijfde generatie in het Atlas Test Flight Centre in Villacarrillo, Jaén.

Lees ook: VS willen tunnelproject Marokko-Spanje herstarten

Dit type vliegtuig zal een revolutionaire verandering teweegbrengen in de commerciële luchtvaartsector, aldus Antonio Barranco, directeur van Helity. "We introduceren een nieuw vliegtuigprofiel: de Lilium. Het heeft een laag geluidsniveau en lage emissies. Het heeft een ruime en brede cabine die onze passagiers zullen waarderen. Het vliegtuig is ook ideaal voor de toenemende premium- en zakenvluchten in onze regio," zei hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team