Zoeken

Marhaba 2024: Intershipping in moeilijkheden, Marokko vindt oplossing

13 mei 2024 - 12:00 - Marokko

©

Met de aankomende Marhaba-operatie, die de terugkeer van de Marokkaanse diaspora faciliteert, dreigde er een tekort aan bootverbindingen in de Straat van Gibraltar. De Marokkaanse rederij Intershipping, die normaal gesproken de routes Tanger Med-Algeciras en Tanger-Tarifa bedient, kampt met financiële problemen en kan deze verbindingen niet langer garanderen.

De Marokkaanse autoriteiten hebben echter een oplossing gevonden: de rederijen Africa Morocco Link (AML) en FRS zullen de nodige capaciteit toevoegen om de tekorten op te vangen. "We hebben AML gevraagd om twee extra schepen in te zetten voor de snelle verbinding Tanger-Tarifa," aldus minister Mohamed Abdeljalil van Transport. "Ze hebben toegezegd dit te doen en de schepen gevonden. We hebben ze ook gevraagd om een derde schip toe te voegen op de route Tanger Med-Algeciras. FRS zal eveneens een tweede veerboot op diezelfde route inzetten."

Lees ook: Extra veerboten naar Marokko voor Marhaba 2024

Volgens Abdeljalil zal er "dezelfde capaciteit zijn als vorig jaar." De Marokkaanse en Spaanse autoriteiten hebben tijdens een recente bijeenkomst hun tevredenheid uitgesproken over het geplande vlootplan voor deze zomer. Er zullen vijf schepen aan beide zijden van de Straat van Gibraltar operationeel zijn, met de mogelijkheid om twee tot drie extra schepen in te zetten tijdens de piekperiodes.

Lees ook: Marhaba 2024: lage prijzen voor Marokkaanse diaspora?

De Marhaba-operatie van 2023 was een groot succes, met in totaal 2,84 miljoen passagiers en 642.000 voertuigen die in beide richtingen de oversteek maakten. Dit betekende een toename van respectievelijk 23% en 20% ten opzichte van 2022.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team