Zoeken

Marokkaanse diaspora: opgelet, geen boten naar Marokko!

10 februari 2024 - 10:00 - Marokko

©

De zware storm die momenteel een groot deel van het zuiden van Spanje teistert, waaronder de regio’s Algeciras en Tarifa, heeft ertoe geleid dat de autoriteiten de bootverbindingen met Marokko hebben opgeschort.

Het havenverkeer in Tarifa is volledig stilgelegd, waarbij alle ferrydiensten naar Tanger Stad zijn geannuleerd. Ook is in Algeciras de zuidelijke toegang tot de haven gesloten uit veiligheidsoverwegingen.

Lees ook: Boot naar Marokko: Intershipping failliet?

Het Spaans Meteorologisch Agentschap (AEMET) heeft voor deze regio’s weerwaarschuwingen met code oranje en geel afgegeven vanwege de krachtige wind en hoge golven. Van middernacht tot 9 uur ’s ochtends werden zuidwestelijke winden verwacht met snelheden tussen de 62 en 74 km/u en golven van vier tot vijf meter hoog, die bij Cadiz uitzonderlijk konden oplopen tot vijf à zes meter.

Lees ook: Veranderingen voor boot tussen Spanje en Marokko

Ook werd er veel regen verwacht, met voorspellingen tot 60 liter per vierkante meter in 12 uur tijd, wat leidde tot het activeren een waarschuwing met code geel in de gehele provincie Cadiz en langs de kust en de Straat van Gibraltar. De storm heeft niet alleen het bootverkeer beïnvloed, maar ook het land- en zeeverkeer in het algemeen, met de annulering van sommige ferryafvaarten tussen Algeciras en Tanger Med, evenals van en naar Ceuta.

Bladna.nl