Zoeken

Meer duidelijkheid over helikopterverbinding Algeciras-Marokko

10 januari 2023 - 08:00 - Wereld

©

De luchtvaartmaatschappij Helity legt de laatste hand aan de voorbereidingen voor de helikoptervluchten tussen Cádiz (Algeciras) en de Marokkaanse steden Tanger en Tetouan.

Helity heeft reeds alle nodige vergunningen verkregen om de nieuwe helikopterroute te lanceren. Volgens CEO Antonio Barranco van Helity kan de route "een opportuniteit worden voor Sebta, Andalusië en Marokko". De CEO van het bedrijf zegt dat hij de "vergunningen van het Nationaal Agentschap voor Luchthavens en Luchtvaart (AENA), het Nationaal Agentschap voor Luchtvaartveiligheid (AESA), de Guardia Civil en de politie" aan de Spaanse kant heeft verkregen, en dat aan de Marokkaanse kant "alles op schema ligt".

Lees ook: Binnenkort helikopterdienst tussen Algeciras, Tanger en Tetouan

Het enige wat nog ontbreekt is de toestemming van de ministerraad van de Spaanse regering, die de helihaven van Algeciras tot Schengen-grens moet verklaren. Dat is een vereiste om de nieuwe lijn, die Cádiz met Tanger en Tetouan zal verbinden, in gebruik te kunnen nemen, meldt El Faro de Ceuta. Helity is momenteel actief op de routes tussen Sebta en Algeciras en Malaga en heeft in 2022 in totaal 83.100 passagiers vervoerd.

Lees ook: Elektrische vliegtuigen verbinden Algeciras en Marokko

De nieuwe verbinding is bijzonder omdat zij twee continenten (Noord-Afrika en Europa) zal verbinden, die door de Straat van Gibraltar worden gescheiden en die traditioneel over zee met elkaar worden verbonden. Helity is van plan haar klanten een expresvracht- en vrachtdienst aan te bieden, inclusief alle inklaringskosten. Dankzij het partnerschap met iJet Aviation zullen er ook exclusieve transfers worden uitgevoerd, aldus de CEO van Helity.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team