Zoeken

Spaanse autoriteiten bezorgd over de situatie in de haven van Melilla

18 maart 2022 - 17:40 - Wereld

©

De delegatie van de regering van Melilla had op dinsdag een bijeenkomst met de staatssecretaris voor de havens, Álvaro Rodríguez Dapena. Ze bespraken met name de toestand van de haven van Melilla, sinds de sluiting van de grens met Marokko.

Tijdens de bijeenkomst werd de situatie van het vracht- en passagiersvervoer in de haven van Melilla sinds de sluiting van de grens met Marokko geanalyseerd. Melilla verzocht ook om de steun van de staatssecretaris, om de levensvatbaarheid en het voortbestaan van de haven te kunnen waarborgen, aldus de regeringsdelegatie in een persmededeling.

Lees ook: Grens Marokko-Spanje besproken in Spaans parlement

Sabrina Moh, afgevaardigde voor Melilla, wees er tijdens de vergadering ook op dat de haven van de enclave een prominente plaats moet krijgen in het algemene plan dat het ministerie van Territoriaal Beleid aan het opstellen is. Daarnaast vindt ze dat er ook moet worden gewerkt aan de versterking van het toeristisch potentieel van de stad.

Lees ook: Melilla: versterking grenshek met Marokko over drie maanden klaar

Met het oog hierop is er reeds een modernisering van de grensovergang met Marokko van start gegaan, alsook de opwaardering van de luchthaven van de stad van categorie 2C tot 3C, aldus de verklaring. Daarbij wordt benadrukt dat er dringend maatregelen moeten worden genomen om de rol van de haven van Melilla te versterken. Dit betreft het opzetten van nieuwe havenactiviteiten die kunnen bijdragen tot het stimuleren van de lokale economie en een toegevoegde waarde kunnen opleveren voor de haven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team