Zoeken

Melilla: versterking grenshek met Marokko over drie maanden klaar

7 maart 2022 - 17:40 - Wereld

©

De Spaanse minister Fernando Grande-Malaska van Binnenlandse Zaken, heeft zaterdag tijdens zijn bezoek aan Melilla aangekondigd dat de werkzaamheden om het grenshek met Marokko te versterken, binnen drie maanden zullen worden afgerond.

De werkzaamheden om het grenshek met Marokko te moderniseren zijn al maanden aan de gang en worden binnenkort voltooid, aldus El Faro de Melilla. Slechts een klein gedeelte van de omheining moet nog worden versterkt, zegt Grande-Marlaska. "We beginnen niet bij nul, in de voorgaande jaren hebben we al aanzienlijke investeringen gedaan om de grens in Melilla en Sebta te versterken," zegt hij.

Lees ook: Bestorming Melilla: Spanje geeft Marokko de schuld

De minister benadrukte ook dat het aantal agenten aan de grenzen is opgeschroefd. Er zijn twee extra eenheden van 50 agenten van de Guardia Civil naar Melilla overgebracht, evenals 41 agenten van de interventie-eenheid van de nationale politie. Naast de maatregelen die in voorgaande jaren werden genomen, zijn er ook nieuwe initiatieven om het hoofd te bieden aan bestormingen zoals die van de afgelopen dagen, aldus Grande-Marlaska.

Lees ook: Spanje in contact Marokko om nieuwe bestorming grenzen te voorkomen

Het hoofd van het ministerie van Binnenlandse Zaken is niet vergeten de Guardia Civil en de politie te bedanken voor hun inspanningen en opofferingen ter bescherming van burgers. Grande-Marlaska wenste de 47 agenten van de Guardia Civil en de drie agenten van de nationale politie, die bij de laatste aanslagen gewond zijn geraakt, een spoedig herstel. De minister bevestigde tevens dat de regering zich ertoe verbindt haar veiligheidstroepen en -instanties te steunen en de politiële samenwerking met Marokko te vergemakkelijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team