Zoeken

Melilla wil "wederkerigheid" goederenverkeer met Marokko

9 juni 2022 - 16:20 - Wereld

©

De secretaris-generaal van de Partido Popular (PP) in Melilla, Miguel Marín, heeft maandag aangedrongen op de noodzakelijke "wederkerigheid" in het verkeer van goederen over de landgrenzen van Sebta en Melilla met Marokko.

Sinds de heropening van de grenzen laat de Marokkaanse politie in Melilla gekochte goederen niet meer toe in het koninkrijk, zelfs niet voor persoonlijk gebruik, terwijl de autoriteiten van de autonome stad goederen uit Marokko wel toelaten, schrijft Europa Press.

Lees ook: Sebta en Melilla: smokkelverbod veroorzaakt onvrede

Dit gebrek aan wederkerigheid "is onaanvaardbaar", aldus Miguel Marin, secretaris-generaal van de Volkspartij in Melilla. "De regels van ons land moeten worden gerespecteerd en ik dring erop aan dat de handel tussen Spanje en Marokko wederkerig is en in gelijke mate plaatsvindt van Melilla naar Marokko als van Marokko naar Melilla," zei de PP-leider.

Lees ook: Mogelijk toch een handelsdouane in Sebta en Melilla

Vorige week had de regeringscommissaris in Melilla, Sabrina Moh, aangekondigd dat de hoeveelheid goederen die de stad mag binnenkomen vanaf 8 juni zou worden beperkt. Volgens de maatregel mag slechts 10 kilogram groenten en fruit per persoon of per voertuig vanuit Marokko de grens passeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team