Zoeken

Melilla wendt zich tot Algerije na langdurige sluiting grenzen met Marokko

15 februari 2022 - 17:00 - Wereld

©

De haven van Melilla bereidt zich voor op een missie naar Algerije om handelsbetrekkingen aan te gaan met het land, teneinde de negatieve gevolgen van de langdurige sluiting van de grenzen met Marokko te beperken.

De missie heeft een commerciële prospectie in Algerije als doel. Er zullen ook contacten gelegd worden met importeurs en exporteurs in de handelssteden Oran en Ghazaouet, aldus El Estrecho Digital.

Lees ook: Spanje versterkt militaire aanwezigheid bij Melilla

Victor Gamero Garcia, de voorzitter van de havenautoriteit van Melilla, besprak de kritieke economische situatie van de haven en de stad, met werkgevers, het Verbond van Ondernemers (CEME) en de Vereniging van Handelaren (ACSEMEL), en benadrukte het belang van een plan voor het economische herstel en de commerciële revitalisering van Melilla.

De Spaanse uitvoer van industrieproducten, textielproducten en agro-voedingsmiddelen naar Algerije, is volgens Gamero Garcia, de laatste jaren geleidelijk aan toegenomen. Hij legt uit dat de twee landen samen meer dan honderd projecten ontwikkelen in de sectoren agro-voeding, zeep, papier, marmer, schoeisel en eerste levensbehoeften.

Lees ook: De "koele" boodschap van Mohammed VI aan Felipe VI

De multisectoriële handelsmissie naar Algerije is zeer belangrijk, omdat het op korte termijn moet leiden tot de realisatie van een zeeverbinding met het land, om de aanvoer van producten te vergemakkelijken, aldus de voorzitter van de havenautoriteit. Hij benadrukt dat er op middellange termijn ook acties worden overwogen om de economie van Melilla te stimuleren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team