Zoeken

Inwoners Melilla hekelen discriminatie aan grens Marokko

21 juli 2022 - 16:20 - Wereld

©

De inwoners van Melilla klagen over discriminatie aan de grens met Marokko. In het kader van Operatie Marhaba wordt daar namelijk voorrang gegeven aan Marokkanen uit Europa.

Terwijl de inwoners van Melilla slechts via één gang naar Marokko kunnen gaan, worden er vier gangen gereserveerd om de doorreis van de Marokkaanse diaspora te faciliteren, in het kader van Operatie Marhaba. "Wij worden gemarginaliseerd", klaagt een inwoner van de autonome stad, die aan de grens wachtte om Marokko binnen te komen. Hij betreurt dat de autoriteiten niets ondernemen om hun doorgang te vergemakkelijken.

Lees ook: Marokkaanse diaspora hekelt lange wachttijden in Sebta en Melilla

De lokale of gouvernementele autoriteiten moeten hun verantwoordelijkheid opnemen en Marokko contacteren om de inwoners van Melilla de kans te geven om in het weekend naar Nador te kunnen reizen. Anders zouden inwoners van Melilla de bestemming Marokko wel eens kunnen inruilen met een oversteek naar het Iberische schiereiland, hetgeen een klap zou zijn voor de opleving van het toerisme in het koninkrijk.

De inwoners van Melilla vinden dat ze, na de steun van Pedro Sanchez voor het Marokkaanse autonomieplan, een betere behandeling verdienen door Marokko. Ze dringen ook aan op de heropening van de handelsdouane om het goederenverkeer en de economische ontwikkeling van de autonome stad te stimuleren.

Lees ook: Voorrang voor voertuigen wereld-Marokkanen bij grens Melilla

Volgens de regeringsdelegatie zijn sinds de heropening 360.000 mensen en 90.500 voertuigen in beide richtingen de grens bij Beni Ensar overgestoken. Van de 250 aanvragen voor verlenging van vergunningen voor grensarbeiders zijn er slechts 84 behandeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team